Fostul deputat, Grigore Petrenco, dat în căutare

  • 01 Octombrie 2018 15:48
Fostul deputat, Grigore Petrenco, dat în căutare

Fostul deputat, liderul Partidului "Casa Noastră - Moldova", Grigore Petrenco, a fost dat luni în căutare.

Potrivit agenției INFOTAG, decizia a fost luată la solicitarea procurorilor de către colegiul de judecători de la Curtea de Apel Chișinău, condus de judecătoarea Oxana Robu. Următoarea ședință a instanței este stabilită pentru 26 noiembrie 2018.


Pavel Grigorciuc, o altă persoană implicată în dosarul privind protestele din fața Procuraturii Generale, în septembrie 2016, susține că, "dacă Petrenco nu va veni la procesul de judecată, acesta va fi continuat în lipsa lui, iar el va fi dat în căutare internațională".

Membrii "grupului Petrenco" (în total opt persoane) au fost condamnați în iunie 2017 la diferiți termeni de detenție cu suspendare de către prima instanță. Ei au fost acuzați de organizarea dezordinilor în masă în timpul unor proteste în fața Procuraturii Generale. Instanța a decis că aceștia să se afle sub control judiciar, care îi privează de dreptul să participe la orice evenimente publice sau acțiuni de protest.

În septembrie 2017, Petrenco a plecat în taină din R.Moldova în Germania, i-a fost acordat statutul de refugiat politic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău