Fostul cancelar german Angela Merkel își va publica memoriile în toamna lui 2024

  • 08 Septembrie 2022 19:28
Fostul cancelar german Angela Merkel își va publica memoriile în toamna lui 2024

Fostul cancelar federal german Angela Merkel, care a condus Germania vreme de 16 ani, intenționează să-și publice memoriile în toamna lui 2024, a anunțat editorul său joi, informează dpa, citat de Agerpres.

Memoriile, scrise împreună cu Beate Baumann, care a fost mulți ani consilierul său politic, vor oferi o perspectivă exclusivă, personală, asupra vieții politice și muncii Angelei Merkel, a precizat editura Kiepenheuer&Witsch.

Într-un comunicat dat publicității de casa editorială, Merkel a scris: "Aștept cu nerăbdare să reflectez la deciziile centrale și punctele-cheie ale carierei mele politice în cartea mea, scrisă împreună cu Beate Baumann, pentru a le face înțelese publicului larg și de asemenea cu referire la viața mea personală".

Angela Merkel, în prezent în vârstă de 68 de ani, nu a candidat pentru a fi realeasă de Bundestag anul trecut în septembrie. Partidul său conservator a pierdut alegerile în fața Partidului Social-Democrat și Olaf Scholz i-a succedat Angelei Merkel în funcția de cancelar federal.

Kerstin Gleba de la Kiepenheuer&Witsch a declarat că Merkel a condus Germania de-a lungul unor crize dramatice și "a modelat politicile germană și internațională într-un mod unic prin acțiunile și atitudinile sale". În opinia sa, memoriile Angelei Merkel vor fi "un document semnificativ al istoriei internaționale contemporane". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău