Fostul avocat al Casei Albe din timpul președinției lui Donald Trump a acceptat să depună mărturie

  • 13 Mai 2021 11:11
Fostul avocat al Casei Albe din timpul președinției lui Donald Trump a acceptat să depună mărturie

Fostul avocat al Casei Albe din timpul președinției lui Donald Trump a acceptat să depună mărturie, după doi ani, cu privire la acuzațiile de obstrucționare a anchetei asupra influenței Rusiei în campania electorală a miliardarului republican, a anunțat miercuri justiția americană, informează AFP.

Don McGahn, care a fost avocatul Casei Albe în perioada 2017-2018, a reușit până acum să se sustragă comisiei judiciare a Camerei Reprezentanților, care cerea să-l audieze ca urmare a anchetei Mueller asupra influenței Moscovei.

Raportul procurorului Robert Mueller nu a demonstrat existența unei înțelegeri secrete între echipa de campanie a lui Trump și puterea rusă, însă a arătat că apropiați ai lui Donald Trump au avut numeroase contacte cu intermediari ruși și că Rusia a intervenit în campania prezidențială cu intenția de a favoriza candidatul republican.

Raportul Mueller acuză, între alte fapte de obstrucționare, că Donald Trump i-a cerut lui Don McGahn ca procurorul Mueller să fie retras din 2017 din funcția de consilier special al Departamentului de Justiție, ceea ce McGahn a refuzat.

Chiar dacă McGahn ar urma să confirme tentativele de obstrucționare ale fostului președinte, urmarea procedurii împotriva lui Donald Trump rămâne neclară, notează AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău