Fostul ambasador britanic în SUA declară că premierul Boris Johnson este fascinat de Trump

  • 05 Septembrie 2020 19:00
Fostul ambasador britanic în SUA declară că premierul Boris Johnson este fascinat de Trump

Fostul ambasador britanic în SUA, Kim Darroch, afirmă că premierul britanic Boris Johnson este fascinat de președintele american Donald Trump și intrigat de "relația sa intermitentă cu faptele și cu adevărul", într-o nouă carte care apare în serial începând de sâmbătă în publicația The Times, transmite EFE, preluat de Agerpres.

Într-un interviu cu această publicație, Darroch, care la 10 iulie 2019 a demisionat după ce în presă au apărut telegrame diplomatice în care îl califica pe Trump drept "inept", dă parțial vina pentru căderea sa în dizgrație pe Johnson care, atunci când a candidat pentru șefia Partidului Conservator, nu l-a susținut în fața atacurilor președintelui american.

În timp ce guvernul în exercițiu al conservatoarei Theresa May l-a sprijinit, Johnson, favorit să-i succeadă, a evitat s-o facă, într-o dezbatere televizată din 9 iulie 2019, după ce Trump a anunțat că nu va mai discuta cu diplomatul englez, pe care l-a numit "afectat și prost".

În cartea "Collateral Damage: Britain, America and Europe in the Age of Trump" (Pagube colaterale: Marea Britanie, America și Europa în era lui Trump), Darroch scrie despre activitatea sa la ambasada din Washington, pe care Johnson a vizitat-o în calitate de ministru de externe în guvernul lui May.

Fostul ambasador povestește că actualul premier britanic, care a ajuns în această funcție la 24 iulie 2019, se simțea atras îndeosebi de "vocabularul limitat" al liderului republican american, de "simplitatea mesajului, de disprețul față de corectitudinea politică, de imaginile adesea incendiare" și de modul în care gestiona "adevărul".

La rândul său, Trump vedea în Johnson un fel de "suflet pereche", afirmă Darroch, care, în timpul interviului, apreciază că este posibil ca Johnson să folosească un stil asemănător celui al lui Trump atunci când își transmite mesajele către populație. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău