Fostul ambasador al Rep. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, reținut în dosarul anabolizantelor, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

  • 30 Decembrie 2020 19:34
Fostul ambasador al Rep. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, reținut în dosarul anabolizantelor, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Fostul ambasador al Rep. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, reținut în dosarul anabolizantelor, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată de un judecător de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, care a admis doar parțial demersul procurorilor care au cerut arest preventiv pentru același termen de 30 de zile, în izolatorul de detenție provizorie. 

Purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, a confirmat pentru newsmaker.md că procurorii urmează să decidă dacă vor contesta decizia instanței.

Procuratura a anunțat mai devreme că Andrei Neguța, a fost pus sub învinuire fiind acuzat de complicitate la contrabandă în dosarul anabolizantelor în care mai sunt sunt trei figuranți: doi se află în arest preventiv, iar în privința unui al treilea învinuit, instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare.

Amintim că Andrei Neguța a fost rechemat din funcție la începutul lunii decembrie în urma cazului scandalos de trafic de anabolizante în valoare de 400 de mii de euro cu implicarea unui autoturism al misiunii diplomatice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău