Foști militari americani și britanici din trupele de elită îi învață pe soldații ucraineni tehnici sofisticate de supraviețuire și de luptă

  • 12 Februarie 2023 19:00
Foști militari americani și britanici din trupele de elită îi învață pe soldații ucraineni tehnici sofisticate de supraviețuire și de luptă

Se ocupă de pregătirea militarilor ucraineni foști membri ai trupelor speciale din Statele Unite, Marea Britanie alte câteva țări NATO, plus Australia. Este o inițiativă privată, iar instructajul are loc la o bază secretă de lângă Harkov, relatează stiri.tvr.ro.

Daniel Ridley, fost militar britanic: "Nu avem timp prea mult la dispoziție, nu avem timp să-i facem militari profesioniști, dar avem timp suficient să-i învățăm tehnici de supraviețuire, astfel încât și ei, și cei din jurul lor să scape cu viață."

Recruții ucraineni vor face parte din detașamente speciale, implicate în operațiuni secrete.

"Recunosc că e greu, totul e nou pentru mine. Ultima mea experiență militară e de pe vremea când eram student, asta a fost demult. (...) Ne adaptăm la standardele NATO, procesul e accelerat, trebuie să învățăm rapid", spune un militar ucrainean.

La baza militară secretă din Harkov, ucrainenii învață nu doar tehnici sofisticate de supraviețuire și de acțiune în medii ostile, ci și teoretic. Fac cursuri de limbi străine și învață elemente de tehnică militară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău