Fost șef INI, reținut pentru îmbogățire ilicită și corupere pasivă

  • 19 Decembrie 2019 08:22
 Fost șef INI, reținut pentru îmbogățire ilicită și corupere pasivă

Un fost șef din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne a fost reținut de către procurorii anticorupție pentru îmbogățire ilicită și corupere pasivă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, fostul funcționar are peste 40 de ani și este locuitor al capitalei. Procurorii spun că acesta a fost implicat în diverse acțiuni ilegale, care au făcut posibile alte infracțiuni. Este vorba de deghizarea veniturilor pe care le-a obținut prin încălcarea legii în bunuri care creau impresia că erau obținute cu respectarea legii. Acesta și-a început activitatea ilegală de care este învinuit în 2016, iar ulterior a fost pornită cauza penală, așa cum acesta s-a eschivat de la urmărirea penală și a trebuit să fie dat în căutare internațională.

Potrivit procurorilor, fostul șef din cadrul INI a obținut numeroase bunuri în valoare semnificativ diferită de declarațiile lui de avere din acea perioadă. Este vorba de casă la sol, apartamente, autoturisme înscrise pe mai multe rude apropiate, dar și safeuri bancare cu zeci de mii de euro și dolari depozitați. Suplimentar, veniturile presupus ilegale ale acestuia i-au permis să-și întrețină copilul aflat în afara țării.

Reținerea acestuia a avut loc în baza mandatului și încheierii judecătorești emise la solicitarea procurorilor, în decembrie 2016, după ce învinuitul s-a eschivat de la urmărirea penală. Oamenii legii au folosit toate metodele legale de citare a învinuitului. Sub conducerea procurorilor anticorupție, autoritățile au solicitat Interpolului anunțarea învinuitului în căutare internațională și emiterea unui mandat de arest în privința acestuia.

Pronunțarea încheierii judecătorești privind reținerea învinuitului a avut loc în lipsa acestuia. În perioada în care acesta s-a eschivat, procurorii au desfășurat acțiuni de urmărire penală, care va întări materialul probator, în sensul tragerii acestuia la răspundere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău