Fost oficial american: Au fost raportate „mult mai multe” OZN-uri decât se știe. „Observăm lucruri pe care ne e greu să le explicăm”

  • 23 Martie 2021 08:33
Fost oficial american: Au fost raportate „mult mai multe” OZN-uri decât se știe. „Observăm lucruri pe care ne e greu să le explicăm”

Piloții militari americani și sateliții au raportat „mult mai multe” OZN-uri decât știe lumea, a spus John Ratcliffe, fostul șef al Departamentului pentru Informații din timpul administrației Trump, potrivit The Guardian, preluat de Digi24.ro

Întrebat, în timpul unei intervenții televizate la Fox News despre raportul privind „fenomene aeriene neidentificate” pe care urmează să îl publice guvernul american, Ratcliffe a spus că acesta va conține raportări „din toată lumea”.

„Sincer, au fost mai multe astfel de evenimente decât au fost făcute publice. Unele au fost declasificate. Vorbim despre obiecte care au fost văzute de piloți militari sau au fost surprinse de sateliți și care se angajează în acțiuni greu de explicat, mișcări care sunt greu de reprodus sau pentru care nu avem tehnologie. Sau viteze supersonice, dar fără boom sonic”, a spus el.

Raportul privind OZN-urile trebuie publicat până la începutul lunii iunie, în baza unei clauze din bugetul pe 2021 semnat de Donald Trump înainte de încheierea mandatului.

Ratcliffe a fost director al Informațiilor Naționale, cu rang de ministru, timp de 8 luni, la sfârșitul mandatului lui Trump.

„Am vrut să fac publice aceste informații și să le declasific înainte de a-mi termina mandatul, dar nu am reușit să facem acest lucru suficient de repede”, a spus el.

Raportul va fi realizat de Departamentul Apărării și de agențiile de informații. Când un fenomen aerian neidentificat este raportat, analiștii încearcă întâi să vadă dacă este vorba despre un fenomen meteo sau un alt fenomen obișnuit, a explicat Ratcliffe.

„Întotdeauna căutăm posibile explicații. Uneori ne întrebăm dacă adversarii noștri au tehnologii mai avansate decât credeam”, a adăugat el.

„Dar uneori nu avem o explicație bună. Deci, pe scurt, observăm lucruri pe care ne este greu să le explicăm – și sunt destule. Cred că aceste informații au fost strânse la un loc și vor fi publicate astfel încât americanii să le vadă”, a spus fostul oficial.

Întrebat unde au fost raportate astfel de evenimente, Ratcliffe a spus: „În toată lumea”.

„Sunt mulți senzori care detectează astfel de lucruri. Sunt fenomene neexplicate și sunt mai multe decât au fost făcute publice”, a adăugat el.

Sute de dosare CIA care totalizează mii de pagini de rapoarte strict secrete despre așa-numitele OZN-uri au fost deja declasificate și puse la dispoziția publicului de către un site privat din SUA. Documentele arată, pe de o parte, dubla îngrijorare a spionilor americani referitoare la aceste apariții misterioase, despre care nu știau dacă aparțineau rușilor sau, pur și simplu, marțienilor.

Informațiile sensibile legate de aceste apariții sunt, însă, în continuare cenzurate. Pe de altă parte, arhiva abundă de dosare secrete ridicole, care au ca unică sursă de știri articole conspiraționiste sau banale comentarii din presa locală ori rapoarte despre simple traduceri și monitorizări de presă.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău