Fost ministru a Finanțelor: Există soluție pentru buget și nu afecteaza nicidecum plățile pentru salarii și pensii

  • 08 Mai 2020 08:51
Fost ministru a Finanțelor: Există soluție pentru buget și nu afecteaza nicidecum plățile pentru salarii și pensii

În opinia fostului ministru a Finanțelor în Guvernul Sandu, Natalia Gavriliță, președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu trebuie să înceteze să blameze instituțiile statului și opoziția după decizia Curții Constituționale de a declara neconstituțional creditul rusesc și să se apuce de lucru în beneficiul cetățenilor.

„Soluția pentru buget este la suprafața și nu afecteaza nicidecum plățile pentru salarii și pensii și finanțarea pentru agenții economici.

În contextul crizei, ne putem trece anul acesta fără aeroporturile lui Dodon și drumurile în jurul acestora, și putem reduce cheltuielile pentru ele cu suma împrumutului rusesc. Între timp, Guvernul trebuie să se concentreze pe reformele necesare pentru a accesa suportul bugetar din partea UE în valoare de circa 140 milioane de Euro, care nu este inclus în buget, și să negocieze un nou program cu Fondul Monetar Internațional, iar finanțarea obținută s-o orienteze spre necesitățile cetățenilor și agenților economici”

Curtea Constituțională a blocat împrumutul rusesc declarând Acordul de credit semnat cu Federația Rusă drept neconstituțional. Astfel, cele 200 de milioane de euro prevăzute în acord nu vor mai ajunge în buget.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău