Fost executor judecătoresc, condamnat pe 12 capete de acuzare

  • 18 Februarie 2021 10:42
Fost executor judecătoresc, condamnat pe 12 capete de acuzare

Un fost executor judecătoresc în circumscripția Camerei Teritoriale Nord a fost condamnat la șapte ani închisoare, în penitenciar de tip închis. Prin aceeași sentință, el a fost privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de trei ani. Verdictul a fost dictat după ce i-a fost demonstrat vina pe 12 episoade de „depășire a atribuțiilor de serviciu” și „delapidarea averii străine”, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează că, în perioada anilor 2014-2017, deținând funcția de executor judecătoresc, acesta ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau a fi transmise creditorilor. De asemenea, procurorii au mai stabilit că, în aceeași perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, inculpatul ar fi înstrăinat ilegal opt bunuri imobile ale debitorului, știind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală. Potrivit estimărilor, în total, prin acțiunile inculpatului, părțile vătămate ar fi fost prejudiciate cu peste 450 de mii de lei.

În primăvara anului 2018, acesta a fost dat în urmărire penală. În octombrie 2020, inculpatul a fost reținut în România, iar peste o lună – extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală. Aflat în arest preventiv, la faza de urmărire penală, acesta a refuzat să facă declarații pe marginea acuzațiilor care i se aduc. Ulterior, în ședința de judecată, și-a recunoscut vina, solicitând examinarea cauzei penale în procedură simplificată, precizează Procuratura Generală.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău