Forumul Moldova Business Week

  • 05 Iunie 2014 09:11
Forumul Moldova Business Week

REVISTA PRESEI DIN 5 IUNIE

Ziarul de Gardă observă că la aproape o săptămână de la jaful ca-n filmele americane, produs la o filială a Victoriabank din marginea Chișinăului, autoritățile nu au reușit să-i identifice pe autori. Ancheta decurge anevoios, iar unii angajați ai organelor de drept susțin că, odată cu trecerea timpului, făptașii sunt din ce în ce mai dificil de descoperit. În acest ritm, crima din noaptea de vineri, 30 mai 2014, are toate șansele să completeze lista infracțiunilor de rezonanță ai căror autori rămân nedescoperiți de către neputincioasele instituții de drept din Republica Moldova. Vladimir Botnari, bărbatul împușcat mortal în timpul atacului, este participant la conflictul armat de pe Nistru. El a scăpat cu viață dintr-un atac în decembrie 1991, când ducea cu autobuzul grupul condus de generalul Anton Gamurari peste Nistru. Oamenii care l-au cunoscut pe Vladimir Botnari sunt revoltați de faptul că nici mașina încasatorilor, nici el, ca șofer, nu erau dotați adecvat pentru a putea face față unui asemenea atac, mașina nefiind blindată, iar el neavând vestă antiglonț.

Adevărul informează că reprezentanți ai unor mari companii internaționale din peste 20 de state vor participa la Forumul Moldova Business Week, cel mai important eveniment investițional al anului, care începe astăzi la Chișinău. Punctul culminant îl va constitui Conferința investițională UE-Moldova, planificată pentru 12 iunie, la care va participa și președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Adevărul continuă seria de subiecte despre represiunile bolșevice din Basarabia. Astăzi istoricul Mihai Tașcă scrie despre femeile care au împărtășit această soartă tragică, fiind trimise în gulag sau condamnate la pedeapsa capitală, unele doar pentru că și-au ascuns soții „dușmani ai poporului“ . Basarabencele, alături de soții lor, frați și surori, copii și nepoți, au avut de îndurat ororile bolșevismului. Trimise în gulag fără a avea vreo vină, multe așa și nu s-au mai întors din siberii de gheață...

Adevărul mai informează că un țambal al orchestrei „Folclor“ este reprezentat pe timbrul moldovenesc care participă la concursul pentru cea mai frumoasă marcă poștală din Europa, dedicat în acest an instrumentelor muzicale naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău