Forumul Economic Transfrontalier al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, la Bălți

  • 25 Iunie 2014 16:35
Forumul Economic Transfrontalier al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, la Bălți

La forum au fost prezentate proiecte economice propuse spre implementare de administrațiile centrale, regionale și locale din țările menționate, la care mediul de afaceri va găsi oportunități de conectare sau ajustare.

Politicieni, factori decizionali și oameni de afaceri din România, Republica Moldova, Ucraina, Europa de Vest și spațiul CSI s-au reunit miercuri, 25 iunie a.c., în cadrul celei de-a II-a ediții a Forumului Economic Transfrontalier, organizat de Consiliul Județean Iași și Asociația Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. La eveniment au participat și directorii Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord și Centru, Ion Bodrug și Tudor Meșina.

Obiectivul forumului, găzduit de municipiul Bălți, constă în oferirea oportunităților reale pentru Republica Moldova, România, Ucraina, țările baltice, Polonia, Italia și spațiul CSI de a stabili relații de cooperare între instituții publice, întreprinderi și agenți economici pe linie economico-investițională, culturală și administrativă.

La forum au fost prezentate proiecte economice propuse spre implementare de administrațiile centrale, regionale și locale din țările menționate, la care mediul de afaceri va găsi oportunități de conectare sau ajustare. Totodată, în cadrul forumului a fost inclusă componenta „business to business”, fiind abordat, în primul rând, aspectul relațional.

„Forumul Economic Transfrontalier impulsionează dezvoltarea relațiilor economice transfrontaliere la granița de est a Uniunii Europene. Totodată, prin acest proiect îmi doresc să repunem în valoare poziția strategică a orașului Iași la granița de est a Uniunii Europene. Această poziție geografică ne conferă posibilitatea de a fi o poartă de acces în procesul de interacțiune economică dintre Est și Vest”, a declarat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași și totodată președintele Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

Joi, 26 iunie, în cea de-a doua zi a forumului transfrontalier, vor fi organizate o serie de vizite la obiective industriale și investiționalle din municipiul Bălți.

În prezent, în componența Euroregiunii Siret-Prut-Nistru intră județele Iași, Vaslui și Prahova din România, iar din Republica Moldova - municipiul Bălți și raionale Ialoveni, Anenii Noi, Basarabeasca, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dubăsari, Florești, Hâncești, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Șoldănești, Soroca, Ștefan Vodă, Strășeni, Telenești, Ungheni, Fălești, Glodeni, Sângerei, Râșcani și Drochia.

Prima ediție a Forumului Economic Transfrontalier a avut loc în perioada 17-18 iunie 2013 și a fost găzduită de Consiliul Județean Iași (România), eveniment la care au luat parte peste 400 de participanți din mediul economic, administrativ și politic.

Detalii despre eveniment pe siteul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru: www.euroregiune.org - secțiunea FORUM 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău