Forum “Poliția în serviciul comunității”, cu ocazia a împlinirii a 26 de ani de la formarea Poliției R.Moldova

  • 17 Decembrie 2016 10:56
Forum “Poliția în serviciul comunității”, cu ocazia a împlinirii a 26 de ani de la formarea Poliției R.Moldova

Un Forum cu genericul “Poliția în serviciul comunității” se desfășoară sâmbătă, 17 decembrie, la Palatul Republicii cu ocazia a împlinirii a 26 de ani de la formarea Poliției Republicii Moldova.

După cum anunță un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, la evenimentul festiv care va începe la ora 15.00 vor participa premierul Pavel Filip, ministrul de interne Alexandru Jizdan, șeful IGP Alexandru Pînzari, ambasadori, reprezentanți ai societății civile, angajați ai Poliției Naționale și alți oaspeți.

Festivitățile de celebrare a aniversării au început în dimineața zilei cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală din partea unor conducători ai Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Poliției.

Amintim că procesul de constituire a sistemului național de organe pentru afacerile interne a început după declararea la 23 iunie 1990 a suveranității Republicii Moldova. La 13 septembrie 1990, Guvernul Republicii Moldova adoptat Hotărârea nr. 321 “Cu privire la reforma organelor Ministerului Afacerilor Interne al R.S.S. Moldova”, care prevedea crearea Departamentului Poliției și a secțiilor de poliție raionale. Astfel, locul miliției este ocupat de noile organe ale afacerilor interne – Poliția. La 18 decembrie 1990, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Legea cu privire la poliție.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău