Forul internațional de transport (ITF) va acorda Republicii Moldova 50 de autorizații multilaterale CEMT

  • 28 Iunie 2022 19:14
Forul internațional de transport (ITF) va acorda Republicii Moldova 50 de autorizații multilaterale CEMT

Forul internațional de transport (ITF) va acorda Republicii Moldova 50 de autorizații multilaterale CEMT. După cum a comunicat pentru Infotag Agenția națională transport auto (ANTA), organizația a răspuns astfel solicitării viceprim-ministrului, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, de a acorda Republicii Moldova cel puțin 25 de autorizații suplimentare de acest tip pentru anul 2023.

Potrivit sursei, chestiunea a fost examinată la o ședință recentă a Grupului pentru transport rutier al Forul internațional de transport, care s-a desfășurat pe 23-24 iunie, la Paris, cu participarea reprezentanților din 43 de state membre.

"Delegația Republicii Moldova a prezentat informația necesară și argumentarea detaliată privind necesitatea Cotei speciale de autorizații, având în vedere situația dificilă a operatorilor de transport moldoveni și dificultățile cu care se confruntă aceștia la efectuarea transportului rutier internațional în contextul realităților actuale din regiune", se spune în comunicatul de presă al ANTA.

Ca urmare, cu unanimitate de voturi, statele membre ITF au decis să acorde RM pentru anul viitor o cotă specială de 50 de autorizații de bază CEMT, care, conform coeficienților de multiplicare, vor fi transformate în autorizații pentru camioane EURO V și EURO VI. Cota de bază acordată anual Republicii Moldova constituie 150 autorizații CEMT.

În funcție de evoluția evenimentelor din Ucraina, cota suplimentară poate fi prelungită pentru 2024-2025, dar pentru nu mai mult de trei ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău