Forțele ucrainene au reușit să preia controlul luptei în zona de frontieră în care au intrat ocupanții ruși, anunță Zelenski

  • 25 Mai 15:50
Forțele ucrainene au reușit să preia controlul luptei în zona de frontieră în care au intrat ocupanții ruși, anunță Zelenski

Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că forțele ucrainene au preluat „controlul luptei” asupra zonelor în care trupele rusești au organizat o incursiune luna aceasta în nordul regiunii Harkov.

„Soldații noștri au reușit acum să preia controlul luptei în zona de frontieră în care au intrat ocupanții ruși”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn, scrie Hotnews.

Comentariile lui Zelenski, după ce a ținut o reuniune a oficialilor militari și regionali în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, au părut a fi în dezacord cu comentariile oficialilor ruși.

Viktor Vodolațki, membru al camerei inferioare a parlamentului rus Duma de Stat, a declarat că forțele ruse au preluat controlul a mai mult de jumătate din teritoriul orașului Vovchansk, la 5 km în interiorul țării.

Vodolațki a spus că odată ce Vovchansk va fi securizat, forțele rusești vor viza trei orașe din regiunea Donețk din estul Ucrainei - Sloviansk, Kramatorsk și Pokrovsk.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent relatările de pe câmpul de luptă de ambele părți.

Forțele rusești au pătruns în această lună în regiunile de frontieră din regiunea ucraineană Harkov, iar Ministerul rus al Apărării a declarat că au asigurat controlul asupra a aproximativ 12 așezări.

Zelenski și alți oficiali ucraineni au raportat succese în „stabilizarea” zonei.

Statul Major General al armatei ucrainene, în raportul său de seară de vineri, a declarat că situația din Vovchansk era „tensionată, dar controlată de forțele de apărare”.

„Armata rusă a lansat astăzi teroarea aeriană împotriva acestui oraș - opt bombe ghidate au lovit orașul”, a precizat acesta. Au fost lansate atacuri asupra a cel puțin alte două localități la nord de Harkov.

Un raport al Statului Major General, publicat târziu în noapte, a arătat că forțele ucrainene au respins 10 atacuri rusești în zonă, inclusiv în jurul Vovchansk.

De asemenea, acesta a precizat că forțele rusești au obținut „succese parțiale” în zonele din apropiere de Kupiansk, mai la est în regiunea Harkov, și în sectorul Pokrovsk, unde au avut loc lupte grele mai la sud în regiunea Donețk.

Bloggerii militari ucraineni au declarat că trupele ucrainene și-au menținut terenul în jurul Vovchansk, iar forțele rusești au folosit mai puțină infanterie în zonă și au tras în schimb de la distanță, cu o precizie limitată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău