Forțele ucrainene au recapturat 700 de km pătrați de teritoriu din susul și estul Ucrainei

  • 08 Septembrie 2022 18:35
Forțele ucrainene au recapturat 700 de km pătrați de teritoriu din susul și estul Ucrainei

Forțele ucrainene au anunțat că au recapturat peste 700 de km pătrați de teritoriu din sudul țării și regiunea estică Harkiv, unde au avansat 50 km în interiorul liniilor trupelor ruse și au recucerit peste 20 de localități, a declarat joi un general al forțelor ucrainene, transmite REUTERS, citat de Rador.

Până acum Kievul a refuzat să dea detalii despre contraofensivă, pentru a nu compromite operațiunile forțelor ucrainene.

"În timpul operațiunilor de apărare pentru recapturarea teritoriului pierdut pe direcția Harkov, de la începutul săptămânii forțele armate ucrainene au penetrat liniile inamice până la o adâncime de 50 km. Suprafața totală de teritoriu reîntors sub control ucrainean în direcțiile Harkov și râul Pivdennîi Buh este de 700 km pătrați. Unitățile inamice de infanterie și artilerie motorizată neprotejate de sisteme de apărare aeriană au reprezentat ținte ușoare pentru dronele noastre Bayraktar, al căror număr crește constant, mulțumită voluntarilor noștri", a declarat generalul de brigadă Oleksi Gromov. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău