Forțele rusești „s-au retras departe” de Harkov, „în direcția frontierei”, susține primarul orașului

  • 14 Mai 15:48
Forțele rusești „s-au retras departe” de Harkov, „în direcția frontierei”, susține primarul orașului

Primarul orașului Harkov, Ihor Terejov, a declarat pentru BBC că rușii s-au retras din zona orașului Harkov în direcția frontierei rusești, transmite G4media.ro.

Potrivit sursei citate, el spune că trupele rusești nu au reușit să intre decât o singură dată într-o mică parte a orașului cheie din nord-estul țării și că nu au mai fost acolo de mult timp.

„Rușii bombardau constant Harkovul, deoarece stăteau foarte aproape de oraș. Și datorită eforturilor depuse de apărarea teritorială a Harkovului și de forțele armate ucrainene, rușii s-au retras departe de zona orașului, în direcția frontierei rusești”, spune el.

„Acum este liniște în Harkov și oamenii se întorc treptat în oraș. Noi asigurăm aprovizionarea cu apă, gaz și electricitate tuturor cetățenilor. Cu toate acestea, din păcate, multe clădiri rezidențiale sunt distruse sau avariate. Așadar, în viitor va trebui să facem o reconstrucție uriașă”, a mai afirmat Terejov.

„În ultimele cinci zile nu a existat niciun bombardament în oraș. A existat o singură tentativă din partea rușilor de a lovi orașul cu o rachetă în apropierea aeroportului din Harkov, dar racheta a fost eliminată de apărarea antiaeriană ucraineană”, a mai adăugat primarul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
18
Fri
21
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău