Forțele ruse își pregătesc retragerea din Herson

  • 18 Septembrie 2022 08:30
Forțele ruse își pregătesc retragerea din Herson

Forțele ruse își pregătesc posibile căi de retragere din regiunea Herson (sud), unde au scufundat în Nipru nouă vagoane pentru a improviza o trecere în zona hidrocentralei Kahovskaia, afirmă Statul Major al armatei ucrainene.

„În legătură cu acțiunile reușite ale forțelor noastre privind scoaterea din funcțiune a tuturor podurilor peste fluviul Nipru în direcția Herson, invadatorii au început să-și amenajeze căi de retragere", indică Statul Major ucraineanm transmite Agerpres.

Potrivit armatei, în zona hidrocentralei Kahovskaia, pentru a construi în viitor o trecere, trupele inamice au scufundat nouă vagoane.

Anterior, agenții de presă ucrainene au relatat că în orașul Herson ocupat temporar se aud explozii puternice.

Explozii au fost auzite în cursul serii, dar în acel moment nu a fost anunțată nicio alertă de raid aerian pe teritoriul regiunii Herson, indică Unian.

Conform unor conturi de Telegram, în diferite cartiere ale Hersonului se aud împușcături. Se presupune că s-ar da lupte de stradă. Unii observatori ucraineni presupun că unii soldații ruși își reglează conturi între ei. Nu există deocamdată informații oficiale referitoare la aceste incidente din oraș, potrivit Unian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău