Forțele ruse se pregătesc să bombardeze Odesa, declară Volodimir Zelenski. Rusia continuă încercuirea Kievului

  • 06 Martie 2022 12:56
Forțele ruse se pregătesc să bombardeze Odesa, declară Volodimir Zelenski. Rusia continuă încercuirea Kievului

Forțele ruse se pregătesc să bombardeze orașul Odesa, a declarat duminică președintele ucrainean, Volodimir Zelenski - transmit Reuters și AFP, potrivit AGERPRES. „Rachete împotriva Odesei? Aceasta ar fi o crimă de război”, a spus Zelenski, duminică, într-un mesaj televizat, conform The Guardian.

Declarația șefului statului ucrainean vine după ce Serviciul de stat pentru comunicații speciale și protecția informațiilor a informat că forțele ruse au continuat duminică atacurile asupra localităților Irpin, Hostomel, Makariv, în regiunea Kiev.

În regiunea Jitomir, care rămâne cel mai fierbinte punct, un atac aerian în Korosten a distrus zece case, a ucis o persoană și a rănit cinci, inclusiv un copil. Cinci copii au fost salvați din subsolul unui garaj în flăcări, potrivit serviciului citat, preluat de EFE.

La nord de regiunea Kiev, la Cernobîl, au avut loc lupte la periferie, unde trupele rusești încearcă să avanseze în direcția capitalei.

În sud-est, Mariupol rămâne "sub asediu", la fel ca și Volnovaha, unde aproximativ 400 de persoane au putut fi evacuate sâmbătă, în pofida zădărnicirii operațiunilor de evacuare în ambele localități de atacuri pe care ambele părți se acuză reciproc că le-ar fi comis. ''Încercările de evacuare vor continua și astăzi', a precizat aceeași sursă.

Consilierul municipal al orașului Mariupol, Vadim Boicenko, a declarat că orașul a rămas în continuare fără apă și electricitate, iar cei 400.000 de locuitori sunt blocați și nu au cum să plece.

Eduard Basurin, purtătorul de cuvânt al miliției pro-ruse a autoproclamatei republici populare Donețk, a declarat că în cursul dimineții de duminică vor fi deschise coridoare umanitare pentru plecarea civililor din Mariupol și Volnovaha.

Sâmbătă, separatiștii au afirmat că au eliminat câteva zeci de civili. În regiunea Mikolaiv (Nikolaiev), în sud, au avut loc bombardamente în timpul nopții. Trei obuze au fost trase în curțile unor case particulare. În urma atacurilor asupra satului Radisni Sad au existat victime. De asemenea, au fost bombardate cu rachete și alte sate din zonă, dar, în general, situația este sub control, potrivit sursei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău