Forțele ruse încearcă să blocheze aprovizionarea Kievului

  • 28 Martie 2022 14:34
Forțele ruse încearcă să blocheze aprovizionarea Kievului

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina spune că forțele ruse încearcă să stabilească un „coridor” în jurul capitalei ucrainene pentru a bloca rutele de aprovizionare, pe fondul luptei continue în suburbiile Kievului.

„Inamicul încearcă să facă un coridor în jurul Kievului și să blocheze rutele de transport”, a spus Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, citată de CNN, potrivit DIGI24.

„Apărarea Kievului continuă. Sunt implicate forțe terestre, forțe de asalt aerian, forțe de operațiuni speciale, apărarea teritorială. Locuitorii Kievului sunt, de asemenea, foarte activi în apărarea Kievului. Este foarte greu pentru inamic. Dar trebuie să vorbim sincer: La urma urmei, inamicul nu renunță la încercările de a ocupa Kievul. Pentru că a lua Kievul înseamnă, în esență, a lua Ucraina. Deci acesta este scopul lor”, a spus ea.

Administrația militară regională de la Kiev a declarat luni că zonele din jurul suburbiilor Bucea, Irpin, Hostomel și Makarov, din estul capitalei, precum și ruta de la și către orașul Jitomir, la vest, și zonele de la nord de Vișorod au rămas foarte periculoase.

„În ultimele 24 de ore, au avut loc peste 40 de bombardare de către trupele ruse la zone de locuințe și infrastructură socială”, se arată în comunicatul administrației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,66 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău