Forțele ruse au atacat un rezervor de acid azotic din estul Ucrainei. Apelul autorităților: "Vă rugăm să vă ascundeți înăuntru și să așteptați"

  • 05 Aprilie 2022 15:57
Forțele ruse au atacat un rezervor de acid azotic din estul Ucrainei. Apelul autorităților:

Locuitorii din orașul Rubijne, din estul Ucrainei, au fost sfătuiți să nu părăsească locuințele, după ce forțele ruse au atacat un rezervor de acid azotic, în urma căruia un nor de fum toxic a acoperit întreaga zonă, transmite CNN, potrivit ziare.com.

Nu este clar cât de mult acid era în rezervor, dar substanța este ”destul de toxică”, a avertizat, marți, 5 aprilie, șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serhiy Haidai, scrie sursa citată

Oamenii au fost sfătuiți să rămână în casă sau să poarte o mască de față înmuiată în soluție de sodiu și să urmărească direcția vântului.

”Este mai bine să așteptați înăuntru, acest acid se va descompune după ploaie. Dar nimeni nu știe când va ploua. Așa că vă rugăm să urmăriți acest nor roz și, dacă se mișcă spre dumneavoastră, vă rugăm să vă ascundeți înăuntru și să așteptați. A fost un atac direct în rezervor”, a spus Haidai, într-un comunicat.

Atacul a avut loc în contextul în care armata rusă a anunțat că își mută atenția către regiunea estică a Ucrainei, Donbas, în urma retragerii forțelor din jurul Kievului și din nordul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău