Forțele Navale Militare ale Ucrainei au anunțat începerea fazei active a exercițiilor navale antimine în Marea Neagră

  • 05 August 2021 19:58
Forțele Navale Militare ale Ucrainei au anunțat începerea fazei active a exercițiilor navale antimine în Marea Neagră

Faza activă a exercițiilor navale antimine a început în acvatoriul Mării Negre cu participarea reprezentanților forțelor navale din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, România, Statele Unite ale Americii și Ucraina, a anunțat, joi, serviciul de presă al Marinei ucrainene.

"În acvatoriul Mării Negre, cu participarea forțelor navale din Ucraina, Georgia, Bulgaria, Azerbaidjan, Statele Unite ale Americii și România, a început faza activă a exercițiilor multinaționale navale antimine Dive 2021" - se afirmă în comunicat.

Se subliniază faptul că militarii efectuează scufundări la o adâncime de peste 30 m și elemente privind acordarea de îngrijire medicală cu folosirea camerei hiperbarice (barocamerei). Ulterior, vor fi desfășurate operațiuni de deminare subacvatică, lucrări tehnice și explozive subacvatice, acțiuni antimine și altele.

Ceremonia de deschidere a exercițiilor navale antimine Dive 2021 a avut loc, la 2 august, în orașul Constanța din România. S-a anunțat că exercițiile vor continua timp de o săptămână. Ucraina este reprezentată la aceste exerciții de o subunitate de scufundări cosolidată și de nava de căutare și salvare a Marinei ucraienene "Oleksandr Okhrimenko".

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău