Forțele NATO au atacat "din greșeală" un punct de control al armatei afgane

  • 20 Iulie 2015 13:24
 Forțele NATO au atacat

Cel puțin opt soldați afgani au fost uciși într-un incident de "focuri amicale de armă" care a avut loc luni, cand forțele NATO au lansat din greșeală un atac aerian asupra punctului lor de control din estul Afganistanului, au declarat oficialii afgani.

Un oficial din armata americană, aflat la Kabul, a confirmat atacul și a afirmat că incidentul este investigat de coaliția internațională. Avioanele americane de luptă și, uneori, dronele cu pilot încă efectuează atacuri în Afganistan, având ca țintă talibani sau alți militanți, chiar și după ce majoritatea forțelor armate străine s-au retras, la finalul anului 2014. Atacul aerian de luni dimineață s-a petrecut în provincia Logar, la sud de capitala Kabul, unde insurgenții talibani inițiază deseori atacuri asupra forțelor afgane.

"Se pare că atacul a fost lansat din greșeală asupra forțelor armate și are loc o anchetă pentru a afla motivele din spatele acestei erori", a declarat generalul Abdul Raziq, comandant din armata națională afgană din Logar, citat de RADOR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău