Forțele guvernamentale siriene au cucerit un oraș strategic

  • 19 Mai 2016 15:17
Forțele guvernamentale siriene au cucerit un oraș strategic

Forțele guvernamentale siriene și aliații lor, între care luptători libanezi Hezbollah, au cucerit joi un oraș strategic la sud-est de Damasc de la insurgenți, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

După lupte grele cu forțe ale guvernului, rebelii au fost alungați din orașul Deir al-Asafir în Ghouta de Est, o suburbie a Damascului, a precizat Organizația.

Luptători Hezbollah au jucat un rol-cheie în atac, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, care a precizat că atacul a avut loc în apropiere de locul în care liderul militar al Hezbollah din Siria a fost ucis recent de un tir de artilerie lansat de rebeli.

Sute de familii au fugit din zonă din cauza intensității luptelor.Forțele guvernamentale și aliații lor au făcut recent unele progrese în Ghouta de Est, în timp ce grupuri de insurgenți din zonă se luptă între ele. Cucerirea orașului Deir al-Asafir reprezintă un avans obținut ca urmare a luptelor dintre aceste grupări rebele, a declarat Rami Abdel Rahman.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău