Forțele aeriene ucrainene anunță că au doborât trei rachete de croazieră și opt drone, care vizau capitala Kiev

  • 02 Iulie 2023 16:55
Forțele aeriene ucrainene anunță că au doborât trei rachete de croazieră și opt drone, care vizau capitala Kiev

Forțele aeriene ucrainene au anunțat că au doborât trei rachete de croazieră și opt drone desfășurate în timpul nopții de sâmbătă spre duminică de forțele ruse în atacuri, dronele vizând capitala Kiev pentru prima dată după 12 zile, informează Agerpres, citând AFP.

„Toate țintele aeriene – 8 UAV (vehicul aerian fără pilot) de atac Shahed-136/131 și trei rachete de croazieră Kalibr – au fost distruse!”, au anunțat forțele aeriene ucrainene duminică.

„Opt Shahed (de fabricație iraniană) au fost lansate dinspre sud-est și trei rachete Kalibr au fost lansate dinspre Marea Neagră”, au precizat forțele ariene ucrainene într-un comunicat.

Un bărbat a fost rănit la picior și trei case au fost avariate de căderea de resturi de drone în regiunea Kiev, potrivit lui Ruslan Kravcenko, șeful administrației militare regionale Kiev.

Rusia și-a intensificat din luna mai bombardamentele nocturne împotriva Ucrainei, cu drone explozive și rachete, în timp ce Kievul a declanșat la începutul lui iunie contraofensiva sa mult așteptată în zone din est și sud ocupate de trupele ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău