Formuzal vrea să facă presiuni asupra Guvernului (Adevărul)

  • 05 Noiembrie 2014 13:02
Formuzal vrea să facă presiuni asupra Guvernului (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 5 NOIEMBRIE

„Armata rusă înaintează spre granița cu Ucraina”, atenționează secretarul general al NATO, citat de Evenimentul Zilei. Oficialul a declarat că armata rusă continuă să-i antreneze pe rebelii din estul separatist al Ucrainei și să le furnizeze echipamente.

Comisarul european pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Štefan Füle, aflat la sfârșit de mandat, i-a expediat o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în care își exprimă satisfacția față de nivelul actual al relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, scrie Timpul.

Adevărul scrie că Formuzal vrea să facă presiuni asupra Guvernului. După ce s-a retras din cursa electorală pentru Parlamentul de la Chișinău, bașkanul UTA Găgăuzia, Mihail Formuzal, spune că își va îndrepta eforturile pentru a convinge Guvernul să deschidă mai multe secții de votare în Federația Rusă pentru scrutinul din 30 noiembrie 2014. Ziarul mai scrie că oameni influenți din Moscova exercită presiuni asupra unor partide pro-ruse pentru a exclude din cursa electorală concurenții socialiștilor și de a le spori șansele de trecere în Parlament. Aceleași surse afirmă că Formuzal a cedat în fața Moscovei, renunțând, astfel, la alegeri.

Adevărul mai scrie despre războiul țesăturilor din centrul Chișinăului. Nu doar la nivel înalt se dau lupte aprige pentru bani și putere: scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău e un punct fierbinte. Un focar de război în care generalii sunt femei, în loc de bombe se aruncă înjurături, iar planurile strategice sunt atent elaborate și prezentate în procesele de judecată.

ZECI de milioane de dolari, investite de BERD în Republica Moldova și Ucraina, titrează Ziarul Național. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 25 de milioane de dolari companiei „Trans-Oil Group”, considerată de experții străini cea mai mare companie agroindustrială din Republica Moldova. Creditul va permite companiei să-și extindă terminalul de cereale în portul Giurgiulești pe Dunăre și să achiziționeze și modernizeze depozitul de cereale în portul vecin din Reni, pe teritoriul Ucrainei.

Fiecare angajat din Republica Moldova poate pleca la sanatoriu, mai scrie Ziarul Național. Anual, în bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS) se alocă mijloace pentru procurarea biletelor de tratament balneosanatorial pentru persoanele asigurate. Astfel, potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS), orice agent economic poate beneficia de bilete de tratament pentru angajații săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău