Ford ar putea să își producă propriile sale baterii pentru automobilele electrice

  • 14 Noiembrie 2020 09:57
Ford ar putea să își producă propriile sale baterii pentru automobilele electrice

Constructorul auto american Ford Motor Co și-a schimbat punctul de vedere și în prezent analizează posibilitatea de a-și produce singur bateriile care vor alimenta noile modele electrice, pe măsură ce se pregătește să reducă producția de motoare tradiționale, a declarat vineri directorul general de la Ford, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

"Discutăm despre producția de celule pentru baterii. Acest lucru este ceva natural având în vedere creșterea vânzărilor de automobile electrice", a spus Jim Farley la teleconferința Reuters Automotive Summit.

În urmă cu doar patru luni, directorul general Ford de atunci Jim Hackett spunea că "nu există avantaje" pentru ca Ford să își producă propriile sale baterii.

Între timp, alți producători auto, inclusiv General Motors și Tesla, au anunțat că investesc miliarde de dolari în propriile lor uzine de producție de baterii, în ideea de a completa producția furnizorilor lor.

"Automobilele electrice au cu 40% mai puține componente ceea ce înseamnă că sunt mai ușor de asamblat. Ce vom face cu locurile de muncă? În cazul nostru, acest lucru necesită o discuție activă cu sindicatele și una din alegerile evidente este producția de baterii" a spus Jim Farley. Acesta a subliniat că producția de celule pentru baterii este un proces costisitor și complicat care necesită investiții de miliarde de dolari și învățarea unor noi tehnici de producție. Cu toate acestea, directorul de la Ford a spus că se așteaptă la creșterea vânzărilor de automobile electrice în următorii cinci ani și de acea acum este timpul pentru a analiza producția internă de baterii. "Acum este momentul adecvat să discutăm acest lucru. Dacă am fi discutat în urmă cu un an sau doi ani ar fi fost prea devreme. Dacă o vom discuta peste cinci ani va fi prea târziu", a apreciat Jim Farley.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează și furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford și vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company și urmărește să ocupe poziții de top în domeniul electrificării, vehiculelor autonome și soluțiilor de mobilitate. Ford are aproximativ 190.000 de angajați în întreaga lume.

Ford Europa este responsabilă de producerea, vânzarea și deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de piețe individuale, având aproximativ 46.000 de angajați în unitățile proprii și în asocierile în participație consolidate și aproximativ 61.000 de angajați, dacă sunt incluse și societățile neconsolidate. Pe lângă Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia de servicii pentru clienți Ford și 19 unități de producție (12 unități proprii și șapte asocieri în participație neconsolidate). 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău