Fonduri pentru terorism trimise de PKK din Suedia, afirmă Serviciul de informații SAPO

  • 26 Februarie 2023 19:25
Fonduri pentru terorism trimise de PKK din Suedia, afirmă Serviciul de informații SAPO

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sprijină de pe teritoriul Suediei activități teroriste, potrivit unui serviciu de informații suedez, scrie Agerpres.

„Acest lucru poate include incitarea și recrutarea pentru acte teroriste, precum și finanțarea terorismului", a declarat sâmbătă, 25 februarie, Serviciul de informații al Suediei (SAPO).

„Sumele implicate sunt considerabile", a spus comandantul adjunct al departamentului din cadrul SAPO de luptă împotriva terorismului, Susanne Trehörning, fără a intra în mai multe detalii.

La începutul lui februarie, un bărbat a fost arestat în Suedia pentru că ar fi încercat să finanțeze activități teroriste ale PKK.

Suedia, precum și Finlanda vecină, s-au declarat în mai 2022 candidate pentru aderarea la NATO.

Aceste candidaturi s-au lovit însă de opoziția Turciei care acuză mai ales Suedia că adăpostește militanți kurzi considerați drept "teroriști", în special pe cei din Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

Pentru a soluționa această dispută, Suedia a promis Turciei în iunie să-și intensifice operațiunile de combatere a terorismului.

O nouă lege care vizează combaterea sprijinului pentru organizațiile teroriste va intra în vigoare în Suedia în această vară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău