Fondatorul Facebook a fost audiat aproape cinci ore în Senatul SUA

  • 11 Aprilie 2018 13:19
Fondatorul Facebook a fost audiat aproape cinci ore în Senatul SUA

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost audiat marți noapte în Senatul american. El și-a cerut scuze în fața lumii întregi pentru că rețeaua sa socială a permis sustragerea datelor a 87 de milioane de utilizatori și folosirea lor în scopuri politice.

Zuckerberg și-a asumat răspunderea pentru erorile comise și a promis că va lua măsuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. A fost o audiere maraton - a durat aproape cinci ore, iar șeful Facebook nu a terminat de dat explicații: noaptea viitoare va trebui să meargă și în Camera Reprezentanților. Prima reacție după audierea din Senat a fost pe bursă.

Miliardarul de 33 de ani care conduce Facebook a trebuit să facă față tirului de întrebări venite din partea unui număr neobișnuit de mare de senatori, mai mult de 40.

Miza a fost să convingă pe toată lumea - pe congresmeni, investitori și pe cele peste 2 miliarde de utilizatori că pot avea încredere în rețeaua socială.

Cel puțin în opinia investitorilor, Mark Zuckerberg s-a descurcat bine. La bursa de la New York acțiunile Facebook au înregistrat cea mai mare creștere din ultimii doi ani - de 4,5 la sută. În sfârșit o zi bună pentru companie, după ce scandalul Cambridge Analytica i-a adus pierderi de zeci de miliarde.

De la izbucnirea scandalului compromiterii datelor personale, Facebook face eforturi disperate să recâștige încrederea utilizatorilor. Săptămâna trecută, a anunțat inchiderea a peste 270 de pagini și conturi false, administrate de una dintre cele mai cunoscute "ferme de troli" din Rusia.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău