Fondatorul companiei „Glorinal”, reținut de CNA

  • 10 Februarie 2020 12:04
Fondatorul companiei „Glorinal”, reținut de CNA

Fondatorul unei companii de construcții din capitală a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi pretins 1500 de euro de la un bărbat pentru a-i rezolva o problemă legată de darea în exploatare a unui bloc locativ.

Potrivit unui comunicat al CNA, omul de afaceri ar fi susținut că are influență asupra responsabililor din cadrul Agenției pentru Supraveghere tehnică și că-i poate determina să urgenteze recepționarea lucrărilor, efectuate la blocul din strada Mihail Sadoveanu 15/1, chiar dacă acestea încă nu erau finalizate, fiind depistate numeroase încălcări. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins de la denunțător 1500 de euro.

„Fiind audiat de procurori, bănuitul și-a recunoscut vina pe deplin, iar procurorii l-au pus sub învinuire, obligându-l să nu părăsească țara și să se prezinte la organul de urmărire penală în caz de necesitate. În acest caz, a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală”, se prcizează în comunicat.

Menționăm că dezvoltatorul imobiliar al blocului situat pe strada Mihail Sadoveanu 15/1 etse compania „Glorinal”.

  
     

     

     
     
     
     

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău