Fondatorii liceului „Prometeu-Prim” au ajuns la un numitor comun, după discuția cu Ministrul Educației

  • 23 August 2019 19:53
Fondatorii liceului „Prometeu-Prim” au ajuns la un numitor comun, după discuția cu Ministrul Educației

Cei trei fondatori ai liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” au ajuns la un numitor comun la ședința de mediere care a avut loc astăzi, 23 august, la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Copiii, părinții și profesorii nu vor avea nici un impediment de a merge la ore și se pot pregăti liniștit pentru noul an de studii.

Declarația aparține lui Victor Munteanu, avocatul lui Aurelian Silvestru, directorul instituției demis de către ceilalți doi cofondatori, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, dar care a contestat în instanță decizia.

După ce la 22 august, Liliana Nicolaescu-Onofrei a lansat o invitație către cei trei fondatori ai instituției în vederea medierii conflictului, la ședința de astăzi, 23 august, Aurelian Silvestru, Ștefan Cioclea și Roman Nicu au ajuns la un numitor comun.

„Vrem să comunicăm că am ajuns pe o poziție comună principială, că la data de 2 septembrie atât copiii, cât și profesorii nu vor avea nici un impediment să meargă la studii în regim absolut normal, fără nici o barieră. Alte detalii ceea ce ține de rezolvarea anumitor chestiuni administrative, vom comunica suplimentar pe măsură ce acestea vor fi soluționate. Dar principial că pe data de 2 septembrie fără nici un stres, fără nici o anexietate, copiii, profesorii și părinții pot merge liniștit la ore și să se pregătească pentru începutul noului an școlar”, a declarat Victor Munteanu, reprezentantul legal al lui Aurelian Silvestru, pentru ZdG.

Conflictul fondatorilor liceului „Prometeu-Prim” a început după ce la 3 iulie Aurelian Silvestru a fost demis din funcție de către partenerii săi, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, pe motiv că ar fi depășit limita de vârstă prevăzută de Codului Educației. La 23 iulie, Aurelian Silvestru, a acționat în judecată Centrul Experimental „Prometeu” în persoana administratorului Ștefan Cioclea, pentru rechemare ilegală din concediul anual și pentru demitere ilegală din funcție. Prima ședință de judecată a avut loc la 14 august și a fost amânată pentru ziua de 17 octombrie.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
0,25 °C
nori împrăștiați
Umiditate:78 %
Vint:5,1 m/s
Tue
7 °C
Wed
7 °C
Thu
6 °C
Fri
5 °C
Sat
5 °C

Curs oficial BNM 17 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1655 -0.0623
USD 17.6844 -0.0200
RON 4.0185 -0.0169
UAH 0.7227 -0.0010
RUB 0.2783 0.0002
Arhivă Radio Chișinău