Focar de pestă porcină africană, confirmat în raionul Anenii Noi

  • 11 Iunie 2018 14:22
Focar de pestă porcină africană, confirmat în raionul Anenii Noi

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV) a confirmat un focar de pestă porcină africană la porci dintr-o gospodărie situată la 1,5 km de localitatea Mereni, raionul Anenii Noi.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), specialiștii din cadrul Direcției raionalăe pentru siguranța alimentelor Anenii Noi au intervenit prompt, „deplasându-se la fața locului pentru examinarea situației” și au fost prevalate probe. 

„A fost întrunită Comisia Antiepizootică Excepționale Anenii Noi prezidată de Președintele Consiliului Raional, care a elaborat și aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului. „Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai Subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Anenii Noi, în colaborare cu alte instituții competente ale statului”, se precizează în comunicat. 

Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării  cadavrelor de mistreți  și totodată recomandă respectarea cerințelor minime de biosecuritate. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău