Focar de COVID-19 pe nava amiral a Marinei Regale | 100 de membri vaccinați ai echipajului, diagnosticați cu coronavirusul

  • 14 Iulie 2021 19:23
Focar de COVID-19 pe nava amiral a Marinei Regale | 100 de membri vaccinați ai echipajului, diagnosticați cu coronavirusul

În jur de 100 de membri vaccinați împotriva coronavirusului ai echipajului portavionului britanic HMS Queen Elizabeth au fost diagnosticați cu COVID-19 însă focarul este ținut sub control, relatează Fox News, citat de hotnews.ro.

BBC notează că mai multe infecții au fost depistate în cadrul grupului aeronaval cu 3.700 de membri din care face parte portavionul.

Nava amiral a Marinei Regale este în prezent în Oceanul Indian și se va îndrepta în cele din urmă către Japonia.

Un purtător de cuvânt al marinei britanice a declarat pentru BBC că infecțiile au fost descoperite în urma unor testări de rutină și că „nu există efecte” asupra misiunii navei.

Portavionul de 65.000 de tone a sprijinit acțiuni militare împotriva Statului Islamic în Irak și este considerat un simbol al forței navale britanice.

Acesta nu este primul focar de COVID-19 depistat la bordul unei nave de război a Marinei Regale.

Anul trecut echipajul HMS Northumberland a fost forțat să se întoarcă la țărm și să se autoizoleze în perioada Crăciunului după descoperirea la bordul său mai multor cazuri suspectate a fi COVID-19.

În luna aprilie a anului trecut un focar de COVID-19 a fost descoperit și la bordul portavionului francez Charles de Gaulle.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău