Foamete în Marea Britanie: Arhiepiscopul de Canterbury trage semnalul de alarmă

  • 08 Decembrie 2014 10:17
Foamete în Marea Britanie: Arhiepiscopul de Canterbury trage semnalul de alarmă

Arhiepiscopul de Canterbury a lansat duminică un apel presant guvernului britanic pentru a face mai mult în domeniul ajutorului alimentar, ca urmare a unui raport alarmant asupra situației din Marea Britanie, potrivit Agerpres.

Justin Welby a intervenit în urma informațiilor comunicate de un grup de parlamentari alertat de creșterea vertiginoasă a numărului persoanelor care se prezintă la centrele de distribuție a ajutorului alimentar.

Potrivit Trussell Trust, una dintre cele mai importante asociații de gestionare a băncilor de alimente, numărul persoanelor care recurg la ajutorul alimentar a crescut de la 128.697 în 2011/2012 la 913.138 în 2013/2014.

Într-un articol publicat de ziarul Mail on Sunday, Justin Welby a comparat situația refugiaților dintr-o tabără din Republica Democrată Congo cu cea a unei familii pe care a întâlnit-o într-o bancă de alimente din Marea Britanie.

'Am găsit situația lor mult mai șocantă', a subliniat liderul spiritual al celor 80 de milioane de anglicani din întreaga lume, evocând cazul acestei familii britanice. 'Este mai puțin grav, dar se întâmplă aici', a adăugat el.

'Este evident că se întâmplă ceva teribil de îngrijorător', a declarat copreședintele grupului care se află la originea alertei, deputatul Frank Field, membru al laburiștilor, principalul partid de opoziție.

'Oamenii sunt pe marginea prăpastiei și cel mai mic incident îi poate împinge înăuntru', a adăugat el.

La preluarea puterii, în 2010, conservatorii au promis să elimine practic deficitul bugetar în cinci ani, însă ministrul finanțelor, George Osborne, a anunțat miercuri că el va atinge încă 5% din Produsul Intern Brut în perioada exercițiului bugetar aprilie 2014 - martie 2015.

Laburiștii, favoriți în sondajele de opinie, îi acuză pe conservatori că și-au bătut joc de clasele mijlocii și defavorizate printr-o austeritate bugetară fără precedent care nu a dat rezultatele promise.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău