FMI, despre urmărirea penală ce vizează fosta și actuala conducere a Băncii Naționale (mold-street.com)

  • 07 Martie 2020 14:37
FMI, despre urmărirea penală ce vizează fosta și actuala conducere a Băncii Naționale (mold-street.com)

Reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova, Volodymyr Tulin a făcut o declarație referitor la acțiunile de urmărire penală ce vizează Banca Națională a Moldovei, efectuate în cadrul dosarului privind frauda bancară, scrie mold-street.com

 „Vom monitoriza îndeaproape evoluțiile din acest domeniu. În acest context, va fi important de păstrat independența Băncii Naționale a Moldovei, astfel încât să fie menținut progresul obținut prin eforturi mari pe parcursul realizării programului susținut de Fondului Monetar Internațional, în beneficiul cetățenilor. Suntem gata să susținem continuarea reformelor din Republica Moldova”, se arată în declarația reprezentantului FMI.

Bancheri implicați în frauda bancară Amintim că în urma acțiunilor de urmărire penală de joi, 5 martie, procurorii i-au înaintat învinuirea fostului guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, căruia vineri ia fost stabilită aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile. În același timp, un fost și un actual viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, precum și un șef de direcție de la BNM, au fost reținuți preventiv. Toți sunt bănuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Potrivit Procuraturii măsurile întreprinse "au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară".

 

Sursa:mold-street.com

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău