FMI acordă suport Serviciului Fiscal de Stat în consolidarea capacităților de management a riscurilor de neconformare fiscală

  • 15 Aprilie 20:04
FMI acordă suport Serviciului Fiscal de Stat în consolidarea capacităților de management a riscurilor de neconformare fiscală

Serviciul Fiscal de Stat găzduiește, în perioada 15-26 aprilie 2024, misiunea expertului din cadrul Fondului Monetar Internațional, doamna Telita Snyckers, care va acorda suport în consolidarea capacităților instituționale de management a riscurilor de neconformare fiscală și desfășurarea instruirilor aferente. În debutul misiunii, directorul SFS, doamna Olga Golban și directorul adjunct, domnul Valeriu Vlas au avut o întrevedere cu doamna Telita Snyckers, în cadrul căreia a fost abordată agenda activităților pe parcursul următoarele 2 săptămâni, având totodată un schimb de opinii aferent scopului urmărit de către părți.

 

Directorul SFS a exprimat recunoștință experților Fondului Monetar Internațional pentru suportul constant acordat autorității fiscale, reiterând convingerea că prin eforturi comune vor fi atinse obiectivele stabilite, scopul primordial fiind eficientizarea administrației fiscale și maximizarea rezultatelor acțiunilor întreprinse de către SFS. În context, doamna Olga Golban a menționat despre faptul că instituția pune un accent deosebit pe optimizarea și eficientizarea procesului de gestiune a sistemului de riscuri.

La rândul său, expertul FMI, doamna Telita Snyckers a atras atenția asupra faptului că Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat progrese pe diverse domenii de activitate vizate de cooperarea bilaterală, apreciind totodată deschiderea instituției față de contribuabili, precum și atitudinea prietenoasă în raport cu aceștia.

Referindu-se la managementul riscurilor de neconformare, expertul FMI a menționat că acest proces este foarte important pentru toate activitățile desfășurate de către Serviciul Fiscal de Stat, iar analiza datelor ajută enorm inclusiv la identificarea soluțiilor.

De asemenea, în cadrul misiunii, expertul va avea discuții cu membrii Comitetului de management a riscurilor de conformare din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, privind componența acestuia, regulamentul de activitate, obiectivele, desfășurarea ședințelor, raportarea și luarea deciziilor, progresul privind registrul riscurilor, precum și vor examina progresul aferent planului de îmbunătățire a conformării în diverse sectoare ale economiei naționale. În perioada menționată supra, vor avea loc un șir de instruiri privind sistemul de management al riscurilor de conformare ce vizează procesul de management al riscurilor de conformare, organizarea și gestionarea proceselor, funcțiile și rolurile atribuite, dezvoltarea capacităților.

Totodată, în cea de-a doua săptămână, directorul SFS va avea o întrevedere cu managerul de program domnul Enriko Aav, în cadrul cărora se vor examina posibilitățile de extindere a asistenței oferite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău