FMI a aprobat o nouă tranșă de finanțare de peste 46 milioane dolari pentru Republica Moldova

  • 22 Septembrie 2019 09:39
FMI a aprobat o nouă tranșă de finanțare de peste 46 milioane dolari pentru Republica Moldova

Republica Moldova poate accesa suma totală de 46,1 milioane dolari SUA, bani puși la dispoziție de Fondul Monetar Internațional prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de Finanțare Extinsă (EFF) al instituției financiare, transmite IPN.

Într-un comunicat al reprezentanței permanente a FMI în Republica Moldova se arată că Consiliul de directori executivi al instituției financiare a aprobat solicitarea autorităților Republicii Moldova de a extinde durata programului până la 20 martie 2020 și a modifica graficul de debursare, pentru a permite finalizarea cu succes a programului.

Decizia Consiliului de directori executivi ai FMI vine în urma finalizării celei de a patra și a cincea evaluare a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare și Mecanismul de Finanțare Extinsă.

Programul ECF/EFF, în valoare totală de aproximativ 178,7 milioane dolari SUA sau 75 la sută din cota Republicii Moldova la FMI a fost aprobat la 7 noiembrie 2016.

Scopul finanțării acordate de FMI este de a susține programul de reforme economice și financiare promovate de autorități.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău