Flyone adoptă noi reguli pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău, folosite anterior pentru contrabandă cu bani

  • 04 Iulie 18:56
Flyone adoptă noi reguli pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău, folosite anterior pentru contrabandă cu bani

În contextul evenimentelor recente, în care pasageri de pe cursa Erevan-Chișinău, care se întorceau în R. Moldova cu bani aduși din Rusia pentru utilizarea acestora la finanțarea ilegală a formațiunilor lui Șor, FLYONE instituie noi reguli de călătorie, valabile pentru toate zborurile către Chișinău prin Erevan. Astfel, printre alte măsuri, pasagerii nu vor putea transporta cu ei mai mult de 3000 de dolari fără prezentarea provenienței banilor, relatează deschide.md.

Potrivit sursei, principalele modificări sunt:

1. Verificarea Pasagerilor
  • Lista pasagerilor de la zborurile Erevan-Chișinău va fi transmisă autorităților competente din R. Moldova înainte de decolare.
  • Autoritățile vor efectua verificări suplimentare până la decolare și aterizare, pentru a identifica și preveni orice risc potențial de securitate.
  • Doar pasagerii care au primit confirmarea că sunt admiși la zbor vor putea continua călătoria. Pasagerii refuzați sau considerați „non grata” nu vor putea călători și nu li se va rambursa contravaloarea biletului achiziționat.
2. Controlul de Securitate Suplimentar
  • În Erevan, toți pasagerii vor fi supuși unui control de securitate suplimentar, la trecerea frontierei de stat și/sau la îmbarcarea în aeronavă.
  • Este instituită o limită de transportare a numerarului la bordul aeronavelor FLYONE la cursele Erevan – Chișinău, în valoare de 3000 USD sau echivalentul acestei sume în orice valută.
  • Persoanele competente vor verifica mijloacele bănești disponibile. Pasagerii care dețin mai mult de echivalentul a 3000 USD în numerar și nu pot justifica proveniența banilor, nu vor putea continua călătoria. Proveniența mijloacelor bănești poate fi confirmată prin documente oficiale emise de autoritățile de stat, angajator, contracte de vânzare-cumpărare etc. Pentru mai multe detalii privind documentele confirmative acceptate, vă rugăm să consultați paginile oficiale ale instituțiilor statului.
  • Toți pasagerii vor completa un formular prin care vor declara suma de bani pe care o dețin la traversarea frontierei.
3. Prezentarea la Aeroport
  • Pasagerii sunt rugați să fie prezenți la aeroport cu cel puțin 4 ore înainte de decolare, pentru a putea parcurge toate formalitățile de securitate.
Potrivit FLYONE, aceste măsuri sunt esențiale pentru a preveni utilizarea teritoriului național pentru activități extremiste, teroriste sau subversive, care ar putea destabiliza ordinea constituțională și securitatea statului. De asemenea, măsurile sunt menite să asigure respectarea normelor legale și să prevină activitățile ilegale.
 
FLYONE se angajează să respecte drepturile tuturor persoanelor și să asigure siguranța zborurilor. Compania solicită pasagerilor să respecte noile reguli impuse și să colaboreze cu autoritățile pentru a facilita verificările necesare. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Thu
31
Fri
31
Arhivă Radio Chișinău