Fluxul de călători este mai mic în comparație cu vara trecută, seful RTEC
-
18 August 2020 17:35
Pe durata verii, numărul pasagerilor în troleibuze scade tradițional. Anul acesta, din cauza pandemiei și pentru că o parte din angajați muncesc de acasă, numărul călătorilor a scăzut și mai mult. Chiar și așa, numărul troleibuzelor care circulă în capitală este mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Din 1 septembrie, numărul unităților de transport va mai fi suplinit.
Contactat de IPN, directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a declarat că, atunci când a început pandemia, la linie au fost scoase circa 320 de troleibuze, pentru a evita înghesuiala în transport. De la începutul verii, numărul călătorilor a scăzut și numărul troleibuzelor a fost micșorat până la 290. Chiar și așa, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, sunt cu 60 de unități mai multe la linie. „Noi lucrăm la capacități maxime, dar trebuie să înțelegem că este și un proces tehnologic. Noi trebuie să pregătim unitățile de transport pentru 1 septembrie. Mai mult ca atât, și angajații Regiei au mers în concediu, așa cum prevede Codul Muncii”, a mai spus șeful RTEC.
Dorin Ciornîi a menționat că, odată cu scăderea numărului de troleibuze în circulație, a fost deblocată ușa din față, astfel încât să fie evitată îmbulzeala. De la 1 septembrie, numărul troleibuzelor la linie iar va depăși 320.
Șeful RTEC a mai spus că 35 de troleibuze urmează să fie asamblate până la sfârșitul anului. Primele cinci, care sunt cu articulație și presupun o capacitate de circa 160 de călători, se preconizează să fie scoase la linie deja în septembrie.
În condițiile în care pe timp de pandemie fluxul pasagerilor a scăzut, iar o perioadă, troleibuzele au circulat fără taxatori, RTEC a ratat venituri estimate la 20 de milioane de lei. Acesta în condițiile în care lunile aprilie-mai sunt unele dintre cele mai profitabile pentru Regie.