Florian Pittiș (1943 - 2007)

  • 18 Noiembrie 2013 10:47
Florian Pittiș (1943 - 2007)

A fost mai mult decat un actor care a făcut roluri memorabile.

A fost un om care s-a străduit să gândească și să se simta liber în vremuri potrivnice ideii de libertate și, mai mult decât atât, a învățat generații întregi să facă acest lucru. I-a învățat pe tineri să citescă poezie, să asculte muzică, să le placă "Poezia muzicii tinere".
 
Florian Pittiș s-a născut în București, pe 4 octombrie 1943, a făcut liceul la Lazăr și a fost toată viața actor al Teatrului Bulandra, unde l-a angajat Liviu Ciulei. În anii 80, la sala de la Grădina Icoanei a Teatrului Bulandra, ținea câte trei spectacole pe zi (matineu, prânz și seara ) cu "Poezia muzicii tinere". După 1990, a întemeiat, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vlad Cnejevici, formația Pasărea Colibri, cu care a înregistrat patru albume. Din 1998 a fost directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Române, urmând ca apoi să devină redactor-șef al postului de radio Radio3net.ro care astăzi îi poartă numele și despre care spunea că este cel mai bun lucru pe care l-a făcut in viața lui.
 
La "Ascultă Vocea" de azi, Florian Pittiș citește o poezie de Gherasim Luca: "Cuvânt de deschidere la o expoziție de pictură".
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
12
Tue
6
Wed
2
Thu
6
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău