Flashmob în Cantemir pentru a sensibiliza cetățenii despre problema lipsei unui Centru de tineret în localitate

  • 27 Februarie 19:05
Flashmob în Cantemir pentru a sensibiliza cetățenii despre problema lipsei unui Centru de tineret în localitate

În orașul Cantemir a avut loc un flashmob cu participarea unui grup de 17 tineri/-e activi/-e civic. Scopul evenimentului a fost creșterea nivelului de conștientizare și sensibilizare a populației cu privire la absența unui Centru de Tineret în raionul Cantemir.

Tinerii din raionul Cantemir consideră că vocea lor merită auzită și că au nevoie de un spațiu sigur și prietenos pentru tineri, care să le ofere oportunități de dezvoltare, participare și implicare în activități civice pentru comunitățile lor.

În cadrul flashmob-ului, tinerii/-ele s-au repartizat în grupuri și au planificat un traseu cu locații puțin populate, unde au fost desfășurate acțiunile de sensibilizare (gara Auto, centrul orașului, în fața clădirii Consiliului Raional Cantemir) și au repratizat cetățenilor pliante de informare asupra problemei lipsei Centrului de tineret și impactul inexistenței unui centru asupra dezvoltării tinerilor. Flashmob-ul a fost realizat cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției de COVID-19 și în cadrul Campaniei de advocacy de a milita și susține crearea și dezvoltarea unui Centru de tineret în raionul Cantemir.

Doina Marina, una dintre tinerele implicate în acțiune a menționat: „Experiența acestui flashmob mi s-a părut foarte utilă și am interacționat cu diferite persoane pe care le-am informat despre importanța creării unui Centru pentru tineri în raion. Oamenii ne-au susținut ideea, au fost deschiși și benevoitori să ne asculte.“

În luna martie 2021, tinerii/-ele vor desfășura o amplă campanie de advocacy pentru a sensibiliza cetățenii (în special tinerii) și reprezentanții Administrației Publice Locale (APL) cu privire la importanța creării unui centru de tineret raional pentru dezvoltarea capacităților și aptitudinilor tinerilor, creșterea nivelului de implicare a tinerilor în procesul guvernării locale și consolidarea instituțională a sectorului de tineret în raionul Cantemir. În acest scop, ei/ele vor elabora conceptele activităților și vor organiza alte două flash-moburi și o serie de photo-voice-uri.

Flashmob-ul intitulat ”Tinerii au nevoie să fie auziți” a fost organizat în cadrul proiectului “All for Cantemir Youth Centre/Crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului “Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile” și este un proiect regional implementat de ERIM (anterior IREX Europe). Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacităților organizaționale și operaționale ale organizațiilor societății civile și încurajarea participării acestora la procesul democratic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
13
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
10
Thu
12

Curs oficial BNM 17 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 -0.0000
USD 17.8731 -0.0000
RON 4.3416 -0.0000
UAH 0.6392 -0.0000
RUB 0.2325 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău