Opt persoane bolnave de COVID-19 sunt în stare extrem de gravă

  • 25 Aprilie 2020 10:26
Opt persoane bolnave de COVID-19 sunt în stare extrem de gravă

Opt persoane bolnave de COVID-19 sunt în stare extrem de gravă a anunțat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing, sâmbătă, 25 aprilie.

215 pacienți sunt în stare gravă, 14 sunt conectați la aparate de respirație artificială. De asemenea, 555 de pacienți sunt în stare de gravitate medie, în rest – stare satisfăcătoare, a precizat Viorica Dumbrăveanu.
Încă 70 de persoane au fost externate, în total 825 de persoane au fost vindecate de COVID-19.
 
Nouă femei gravide sunt internate fiind diagnosticate pozitiv cu COVID-19. Trei dintre acestea sunt în stare de gravitate medie cu pneumonie, dar tratamentul e în dinamică pozitivă, a anunțat Maria Znagovan, șefă de secție la Maternitatea Nr. 2 din Chișinău.
„De la începutul epidemiei, 84 de gravide au fost diagnosticate cu noul coronavirus, 28 de femei au fost vindecate complet și externate la domiciliu, 9 gravide prelungesc tratamentul. Din aceste 41, am avut patru nașteri la gravide cu COVID pozitiv. 7 gravide au fost în stare medie și două în stare medie-gravă, dar tratamentul a fost amplu. Am avut o gravidă cu patologii obstetricale concomitent, însă a născut, a fost vindecată și externată cu nou-născutul sănătos”, a mai informat Maria Znagovan.
Ea a mai spus că pe parcursul epidemiei doi copii s-au născut cu COVID de la mame care au născut testate pozitiv la COVID. La externare au fost testați negativ ambii nou-născuți.
 
În total, 3110 persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 în R. Moldova. 87 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus, conform datelor oficiale, prezentate de Ministerul Sănătății.
 
 
 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău