Încă un deces și 70 de cazuri de infectare cu COVID-19 în R.Moldova

  • 01 Aprilie 2020 17:32
Încă un deces și 70 de cazuri de infectare cu COVID-19 în R.Moldova

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus crește semnificativ în Republica Moldova. 70 de cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, după procesarea a 329 de teste, a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința de la Centrul Unic de Comandă. Numai două cazuri sunt de import, din Marea Britanie și din Federația Rusă, iar restul sunt cu transmitere locală. De asemenea, a fost anunțat un nou deces în regiunea transnistreană. Numărul total al cazurilor depistate urcă, astfel, la 423, iar al deceselor – la 5. Viorica Dumbrăveanu a precizat că testele se realizează deja și în laboratoare private, nu doar în cele ale Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că sunt noi cazuri semnalate în localitățile de carantină: orașele Ștefan-Vodă și Soroca, precum și satul Carahasani din raionul Ștefan-Vodă. „Suntem în creștere privind răspândirea cestei epidemii. Ne așteptăm la un vârf al acesteia la mijlocul lunii aprilie, la 10 aprilie, eventual. Trebuie să ne conformăm regimului de restricții”, a mai spus Chicu. 

Potrivit premierului, sunt mai mulți preoți contaminați. Este și cazul unei fețe bisericești din Chișinău care a fost infectat având mai mulți copii. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău