ULTIMA ORĂ! Încă patru cazuri noi confirmate de COVID-19 în R.Moldova. DETALII

  • 14 Martie 2020 17:40
ULTIMA ORĂ! Încă patru cazuri noi confirmate de COVID-19 în R.Moldova. DETALII

În Rep. Moldova au fost confirmate încă patru cazuri de  COVID-19. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 14 martie, de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu care a precizat că trei dintre cazurile noi sunt de import, iar unul este cu transmisie locală. Din cele trei cazuri de import sunt câte unul din Italia, Marea Britanie și Franța.

Astfel, numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 12, în decurs de o săptămână de la primul caz înregistrat, cel al femeii revenite acasă cu avionul de pe cursa Milano-Chișinău.

Ministra sănătății a precizat că astăzi au fost procesate 48 de probe prelevate de la persoanele internate în cursul nopții trecute. Viorica Dumbrăveanu a spus că printre persoanele suspecte sunt și doi copii care s-au aflat în contact strâns cu bunica revenită acasă din Italia.

Premierul Ion Chicu a spus că va fi activat al treilea spital strategic pentru că deja la Spitalul de boli infecțioase ”Toma Ciorbă”  din Capitală capacitățile de găzduire a pacienților sunt folosite la maximum. Este vorba de clinica Ministerului Sănătății, numită și spitalul feroviarilor.

Autoritățile au făcut noi apelul către populație să manifeste responsabilitate. Persoanele care vin din zonele cu risc sporit de infecție sunt chemate să nu se adreseze direct la medicul de familie ci să apeleze la numărul unic de urgențe 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău