COVID-19 | Încă două decese și 55 de persoane infectate în R.Moldova

  • 31 Martie 2020 17:48
COVID-19 | Încă două decese și 55 de persoane infectate în R.Moldova

55 de cazuri noi confirmate și alte două decese provocate de virusul COVID-19 au fost înregistrate marți în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie din regiunea stângă a Nistrului care a decedat în data de 29 martie și un bărbat care a murit în spitalul din orașul Edineț. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu după ședința organizată la Centrul Unic de Comandă.

„Cu adevărat, am aflat și  noi din surse neoficiale această informație. Ca rezultat am luat legătură cu sistemul spitalicesc din stânga Nistrului. S-a confirmat că în data de 29 martie a decedat o persoană care a fost stabilită cu COVID-19. Tot astăzi, am primit informația în contextul unui pacient, care a fost internat la spitalul din Edineț. Este vorba despre un bărbat originar din altă localitate care a decedat. Atunci când a fost prelevate probele, pentru că existau suspiciuni de COVID-19 a ascuns informația că a intrat în contact cu anumite persoane. Astăzi când au fost procesate aceste probe, am aflat că persoana este decedată”, a afirmat ministrul.

Ea a precizat că bărbatul a intrat în contact cu un număr impunător de persoane, inclusiv lucrători medicali. El nu a fost transportat în alt spital, deoarece și-a pierdut cunoștința în momentul internării și a fost izolat de alți pacienți, susține ministrul. 

După procesarea a 280 de probe 55 de persoane au fost testate pozitiv cu noul tip de coronavirus Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, din cele 55 de cazuri noi, șapte sunt de import și anume din Marea Britanie și Austria. Astfel, numărul persoanelor infectate în Republica Moldova ajunge la 353.

Autoritățile din sănătate anunță că, astăzi, au fost externate alte patru persoane tratate de virusul COVID-19, numărul total al celor tratați fiind de 22.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău