122 de noi îmbolnăviri din cauza COVID-19. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Glodeni

  • 11 Aprilie 2020 17:09
122 de noi îmbolnăviri din cauza COVID-19. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Glodeni

Încă 122 de cazuri de îmbolnăvire din cauza COVID-19 au fost înregistrate în R. Moldova în ultimele 24 de ore, după examinarea în laborator a 598 de teste. Astfel, numărul total al infectărilor a ajuns la 1560 de cazuri. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința la Centrul Unic de Comandă.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Glodeni – 25 și 23 la Chișinău. În raioanele din stânga Nistrului au fost înregistrate 20 de cazuri, Soroca – 8, Cahul și Fălești – câte 7, Ceadîr Lunga -4, Criuleni, Orhei, Edineț, Rezina și Taraclia câte 3 cazuri, Briceni, Căușeni, Hâncești, Ungheni – câte 2 cazuri,  Bălți, Călărași, Comrat și Ocnița a fost înregistrat câte un caz.

În același timp, în perioada de referință în 16 raioane nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu COVID-19.

La moment, de la înregistrarea primului caz în martie, 75 de persoane s-au tratat, iar numărul celor decedați se ridică la 30, după ce astăzi s-a mai înregistrat decesul unei femei, originară din raioanele de Est ale R. Moldova. Astfel în prezent sunt 1455 de cazuri active de Coronavirus, persoane care sunt internate în spitalele din țară.

”De ieri funcționează centrul de triere COVID-19 la Moldexpo. Deja 25 de persoane au fost direcționate de la acest centru spre instituțiile medicale. De ieri, toate ambulanțele care transportă persoane cu simptome de COVID-19 merg la acest centru, nu se duc în altă parte. Sunt și excepții, când e vorba de copii sau gravide”, a menționat premierul.

Totodată Ion Chicu a vorbit despre creșterea numărului de cazuri de încălcare a prevederilor restrictive, pe perioada pandemiei.

”Deși se creează că am trecut de pericol, nu este încă așa. Avem încă multe de înfruntat înainte. Cu regret sunt aplicate și penalități. Dar, regulile trebuie respectate pentru că ele aduc rezultate. Îndemn cetățenii să manifestăm atenție, să ne conformăm regulilor, pentru că e în interesul cetățenilor”.

Șeful cabinetului de miniștri a menționat că patru localități continuă să se afle în carantină.

”Este un regim special, iar militarii și poliția patrulează și monitorizează respectarea acestui regim. Rugăm locuitorii să manifeste înțelegere pentru că e în folosul lor”, a menționat Chicu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău