Fiul unui parlamentar și membru al guvernului indian, acuzat de omor după ce a lovit intenționat cu mașina patru protestatari

  • 10 Octombrie 2021 16:40
Fiul unui parlamentar și membru al guvernului indian, acuzat de omor după ce a lovit intenționat cu mașina patru protestatari

Fiul unui parlamentar și membru al guvernului din India a fost arestat și acuzat de omor, după ce a ucis intenționat cu mașina patru fermieri care protestau împotriva reformelor propuse de autorități de liberalizare a pieței de produse agricole, informează Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Ashish Mishra, fiului ministrului de stat Ajay Mishra Teni, din cadrul ministerului locuințelor din India, a fost arestat la o săptămână după ce a intrat cu mașina într-un grup de protestatari și a ucis patru dintre aceștia, în provinica Uttar Pradesh, locul unde se desfășoară cel mai îndelungat protest al fermierilor indieni. Fermierii protestează de aproape un an împotriva adoptării unor reforme agricole care le-ar putea reduce veniturile.

Poliția l-a arestat pe Mishra sâmbătă după ce l-a interogat mai bine de 10 ore. Suspectul nu a cooperat în timpul anchetei, au spus polițiștii indieni.

Conform martorilor oculari, săptămâna trecută, pe 3 octombrie, o mașină, care aparținea lui Mishra, a intrat într-un grup de protestatari aflați la aproximativ 130 de kilometri de capitala provinciei, Lucknow.

Parlamentarul și ministrul indian a refuzat să spună atunci dacă fiul său era la volanul mașinii. Politicianul a spus doar că „șoferul nostru” a pierdut controlul volanului, după ce mașina a fost atacată de protestatari cu pietre, bâte și săbii.

Incidentul a provocat noi proteste în urma cărora alte patru persoane, inclusiv un jurnalist local, și-au pierdut viața.

Protestele fermierilor durează de aproape un an și au fost declanșate de inițierea unui pachet de reforme care vizează liberalizarea pieței de produse agricole. Fermierii să tem că adoptarea unei astfel de legi ar diminua și mai mult valoarea prețului minim garantat pe recoltă. În luna ianuarie, mii de fermieri au intrat cu tractoarele în complexul Fortul Roșu din capitala New Delhi. Guvernul spune că reformele vor liberaliza sectorul agricol, dar fermierii se tem că vor pierde din venituri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău