Finlanda și Suedia rămân angajate să adere la NATO simultan, în ciuda opoziției Turciei față de candidatura suedeză: „Am pornit în această călătorie împreună”

  • 02 Februarie 2023 19:59
Finlanda și Suedia rămân angajate să adere la NATO simultan, în ciuda opoziției Turciei față de candidatura suedeză: „Am pornit în această călătorie împreună”

Finlanda și Suedia rămân angajate să adere la NATO în același timp, în ciuda opoziției Turciei față de candidatura suedeză, au declarat joi prim-miniștrii celor două țări, în cadrul unei conferințe de presă comune la Stockholm, transmite The Guardian.

Turcia a declarat că ar aproba candidatura Finlandei înaintea celei suedeze, dar atât președintele finlandez, cât și ministrul de externe au respins această idee, argumentând că securitatea celor două țări nordice este dependentă una de cealaltă, scrie G4Media.

Premierul finlandez, Sanna Marin, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă comune la Stockholm:

„Nu-mi place această atmosferă, poziție în care Suedia este prezentată ca un fel de copil problemă în clasă. Nu cred că acesta este cazul. De asemenea, Suedia bifează toate căsuțele necesare pentru a deveni membru al NATO”, a afirmat prim-ministra finlandeză Sanna Marin.

Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat că țara sa continuă să respecte un acord trilateral privind aderarea la NATO semnat anul trecut între Suedia, Finlanda și Turcia.

„Am pornit în această călătorie împreună și facem împreună călătoria spre aderare”, a precizat Kristersson.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău