Finlanda | Mii de persoane au manifestat la Helsinki, în preajma summitului Donald Trump - Vladimir Putin

  • 15 Iulie 2018 19:40
Finlanda | Mii de persoane au manifestat la Helsinki, în preajma summitului Donald Trump - Vladimir Putin

Câteva mii de oameni au manifestat duminică la Helsinki, cu o zi înaintea unui summit istoric care va avea loc în capitala Finlandei între președintele american Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Manifestanții - între 2.000 și 2.500, potrivit poliției, câteva mii, potrivit organizatorilor -, s-au îndreptat spre Piața Senatului, lângă marea catedrală luterană din Helsinki, la doi pași de palatul prezidențial unde se vor întâlni pentru prima dată într-un summit bilateral președinții american și rus.

Manifestanții au răspuns apelului adresat de colectivul Helsinki Calling, care include zeci de ONG-uri și asociații.

Circa 50 de manifestanți apropiați mișcării tinerilor eurosceptici, dar și câțiva militanți ai unei grupări de extremă dreapta și-au exprimat sprijinul pentru Donald Trump, în centrul capitalei Helsinki.

Alte manifestații, cu o participare mai modestă, sunt prevăzute pentru luni, în timpul summitului.

Cotidianul finlandez Helsingin Sanomat a informat că a închiriat 300 de panouri în capitală pe care se poate citi în engleză și în rusă "domnule președinte, bine ați venit în țara presei libere", o aluzie la faptul că Finlanda figurează cu regularitate în fruntea clasamentului țărilor care respectă libertatea presei, alcătuit de organizația Reporteri fără Frontiere. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău