Finlanda a confirmat închiderea frontierei sale pentru cetățenii ruși, începând cu data de 30 septembrie

  • 30 Septembrie 2022 10:47
Finlanda a confirmat închiderea frontierei sale pentru cetățenii ruși, începând cu data de 30 septembrie

Autoritățile finlandeze au confirmat informațiile apărute în presă cu privire la închiderea frontierei pentru turiștii din Federația Rusă, începând de vineri, 30 septembrie, scrie Rador.

Potrivit presei finlandeze, această decizie este susținută atât de Guvern, cât și de Parlament: majoritatea deputaților (63 de deputați din partidele guvernamentale și 57 de deputați din partidele de opoziție) au declarat că susțin interzicerea imediată de acces pentru turiștii ruși. Potrivit unor informații din presă, restricțiile de intrare vor fi asemănătoare cu cele sanitare impuse în perioada pandemiei de COVID.

Intrarea va fi permisă doar celor care intenționează să-și viziteze rudele apropiate și care intră cu scopul de a efectua studii sau a munci. De asemenea, restricțiile nu-i vor afecta pe diplomați și pe opozanții regimului lui Putin. Se presupune că fluxul de migranți s-ar putea reduce la jumătate. Săptămâna trecută, ministrul finlandez de externe, Pekka Haavisto a declarat că Helsinki a luat o decizie fundamentală de a interzice intrarea turiștilor ruși pe teritoriul țării. De asemenea, țara intenționează să limiteze tranzitul rușilor pe teritoriul său către alte țări ale UE, posibilități de care turiștii ruși profită.

Finlanda rămâne singura țară din UE cu care Rusia are o graniță terestră deschisă. La începutul lunii septembrie, Letonia, Lituania, Estonia și Polonia au restricționat intrarea rușilor pe teritoriul lor, iar Comisia Europeană a anulat simplificarea de primire de vize pentru ruși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău